VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scholz consideră „inacceptabil” ca Turcia, un stat membru NATO, să conteste suveranitatea Greciei, alt stat membru NATO

Cancelarul Olaf Scholz spune că este „inacceptabil ca Turcia, un partener din cadrul NATO, să conteste suveranitatea unui alt partener” (Grecia). Îndeamnă cele două state să își rezolve problemele prin dialog, scrie France24.

Cele două state membre NATO, Turcia și Grecia, se află în conflict din cauza frontierelor maritime și a drepturilor de explorare a resurselor din Marea Egee și din estul Mării Mediterane. Aflat într-o vizită oficială la Atena, cancelarul german Olaf Scholz a făcut declarații cu privire la conflictul dintre cele două pentru publicația greacă Ta Nea. Acesta respinge orice pretenție a Turciei de suveranitate asupra Greciei și a declarat că este inacceptabil pentru stat membru NATO să conteste suveranitatea unui alt stat membru. 

Pe lângă asta, cancelarul a criticat modul în care președintele turc Recep Tayyip Erdogan și oficialii săi au amenințat de nenumărate ori Grecia, spunând că „amenințările militare sunt mai mult sau mai puțin voalate”. Scholz a îndemnat ambele state să își rezolve problemele prin “dialog și pe baza dreptului internațional”.

Luna trecută, SUA au declarat că suveranitatea Greciei nu este pusă la îndoială, după ce Ankara a făcut un protest legat de desfășurarea unor vehicule blindate grecești pe teritoriul insulelor Lesbos și Samos. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.