VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile de la Chișinău, discuții cu delegația Congresului SUA: Moldova se confruntă cu încercări de destabilizare a situației, propagandă și atacuri cibernetice

Situația de securitate din regiune, agenda de reforme a Republicii Moldova, precum și parcursul european al țării noastre, discutate de Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi în cadrul întrevederii cu delegația Congresului Statelor Unite ale Americii.

„Republica Moldova este o țară vulnerabilă în contextul războiului Federației Ruse din Ucraina. În prezent, ne confruntăm cu o serie de provocări – încercări de destabilizare a situației, propagandă și atacuri cibernetice asupra instituțiilor statului”, a accentuat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului s-a referit la prioritățile din agenda de guvernare, inclusiv asigurarea creșterii economice.

„Încercăm să atragem investitori, dar este destul de dificil, pentru că suntem afectați nu doar de război, dar și de criza în domeniul securității energetice. Pentru a reuși, încercăm să creăm un mediu de business cât mai accesibil”, a adăugat Mihail Popșoi.

În cadrul întrevederii, s-a mai discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și acțiunile întreprinse de autorități pentru a iniția negocierile pentru aderare la UE până la sfârșitul acestui an.

Potrivit reprezentanților Parlamentul, deputații și-au exprimat recunoștința pentru suportul acordat de SUA țării noastre. În context, oficialii americani au menționat că sunt dispuși să susțină în continuare Republica Moldova.

O delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii vizitează Republica Moldova. Congresmenii americani Doug Lamborn, Nancy Mace și Seth Moulton, din partea Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanților su sosit la 3 august la Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.