VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ar trebui Republica Moldova să renunțe la gazul rusesc? Răspunsul lui Vadim Ceban

Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că Republica Moldova nu este pregătită să renunțe la gazul rusesc.

Eu cred că acest lucru este o utopie la acest moment. În opinia mea, nu suntem noi pregătiți încă de așa manevre”, a decarat Vadim Ceban în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

Totodată, șeful Moldovagaz admite că Gazpromul ar putea închide robinetul pentru Republica Moldova.

Noi nu trebuie să excludem acest fapt, poate să se întâmple orice și trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu. Totuși, eu cred că nu trebuie să ajungem la așa ceva. În opinia mea personală, aici nu vorbesc ca președinte al Consiliului de Administrație, chiar trebuie să spun și în numele meu, trebuie să avem alternativă, iar asta înseamnă că nu trebuie să pierdem contactele și legăturile cu toți furnizorii, nu trebuie de întrerupt legătura și nu trebuie de ars podurile. De aceea dacă vom avea o alternativă mai bună, poftim! Și Gazprom-ul, și toți vor înțelege, OK, asta-i piața, cumpărați. Dacă n-o avem, înseamnă că de la Gazprom trebuie să cumpărăm și asta-i logic”, a explicat Vadim Ceban.

Amintim că în luna noiembrie, Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.