VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Comisia Europeană oferă R. Moldova 52 milioane de euro: Cum vor fi folosiți banii

Republica Moldova și Comisia Europeană vor semna două acorduri de asistență financiară nerambursabilă pentru țara noastră, în valoare totală de 52 de milioane de euro. Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării celor două acorduri.

Potrivit unui comunicat remis presei, acordul de finanțare privind Programul „UE pentru Reforme” prevede oferirea Republicii Moldova a unui grant de 27 de milioane euro.

Domeniile prioritare pentru asistența europeană sunt politicile și programele privind populația și sănătatea reproductivă, guvernanța și societatea civilă, pacea și securitatea.

Printre prioritățile Acordului de finanțare a Programului „UE pentru redresare și reziliență” se numără: economia rezilientă, sustenabilă și integrată; reziliența în materie de mediu și schimbările climatice; societăți reziliente, echitabile și favorabile incluziunii. Valoarea acestui Acord este de 25  milioane de euro, care, de asemenea, vor fi acordați cu titlu de grant. 

Având în vedere consecințele imprevizibile ale războiului din Ucraina, ambele Acorduri vizează și abordarea nevoilor imediate ale populației afectate, consolidarea rezilienței și capacității de răspuns la impactul generat de război.

Acordurile de Finanțare urmează a fi semnate de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi,  din partea Republicii Moldova, și Lawrence Meredith, Director pentru relațiile cu țările din vecinătatea estică, din partea Comisiei Europene.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.