VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Andrei Spînu: Pentru luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 51% din volumele agreate conform contractului

În luna noiembrie, Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului, anunță ministrul Infrastructurii de Dezvoltării Regionele Andrei Spînu. Cu privire la situația energiei electrice, vicepremierul informează că un contract de livrare a energiei cu MGRES nu a fost semnat iar pentru astăzi, 1 noiembrie, R. Moldova va avea un deficit de aproximativ 4070 MWh.

Totodată, Andrei Spînu precizează că din cele 5.7 mln m3 de gaz primite zilnic de la Gazprom - 3,4 mln m3 pe zi va fi repartizat pentru malul drept și 2,3 mln pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie.

Vicepremierul a afirmat că luni, 31 octombrie, Energocom a achiziționat de pe piață alte 27 mln m3 de gaz, iar în total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 mln m3.

Andrei Spînu a informat și despre evoluția situației energetice din Republica Moldova pentru luna noiembrie.

„SA Energocom, pentru luna noiembrie, a semnat următoarele contracte pentru livrare a energiei electrice:

  • S-a prelungit contractul cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie;
  • S-a prelungit contractul cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie;
  • Pentru ziua de mâine, s-a procurat 5530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate);
  • Nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES”, a menționat Spînu.

Vicepremierul a făcut din nou apel la reducerea consumului de energie electrică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.