VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu: R. Moldova ia energie de avarie din România, însă nu este suficient. Soluția este să economisim

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu anunță că Republica Moldova a cumpărat pentru a doua zi consecutiv energie electrică de avarie din România. SA Energocom a cumpărat 50 MW de la OMV Petrom, România, însă această cantitate nu este suficientă pentru a acoperi deficitul de energie din sistemul energetic al Republicii Moldova.

„Azi Moldova a continuat să ia energie de avarie din România. Mâine vom fi în aceeași situație. Energocom a semnat un contract cu OMV Petrom (România) pentru alți 50 MW însă nu este suficient pentru a acoperi întreg deficitul. Trebuie să continuăm să economisim pentru a evita deconectările consumatorilor”, a declarat Spînu.

Viceprim-ministru a mai anunțat despre suplinirea stocului de gaz cu încă 6 mln m3.

Potrivit oficialului, Republica Moldova a suplinit marți, 25 octombrie, stocurile de gaz pînă la 89.5 mln m3 de gaz.

Menționăm că începând de luni, 24 octombrie, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz de către Gazprom, țara noastră se confruntă cu un deficit de energie electrică.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu, a declarat că în R. Moldova există în continuare riscul de „deconectări masive” de la rețeaua de energie electrică, din cauza deficitului de energie electrică care se atestă în special, între orele 07:00 – 11:00 și 18:00 – 23:00.

Autoritățile au îndemnat cetățenii să economisească la maximum energia electrică, în special, în intervalul orelor 07:00 și 23:00 pentru a evita deconectările.

Citește și: Noi decizii ale CSE: Funcționarea lifturilor în intervalele 07:00-11:00 și 18:00-23:00, interzisă

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.