VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comitetul Internațional al Crucii Roșii va avea un sediu diplomatic în Republica Moldova

Au fost finalizate negocierile asupra proiectului Acordului între Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii. Delegația oficială a Republicii Moldova a fost condusă de Corina Ajder, Secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Documentul stabilește statutul, privilegiile și imunitățile Comitetul Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a promovat încheierea Acordului cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, considerând că este absolut necesară prezența diplomatică în țara noastră a unei organizații umanitare internaționale, precum este Comitetul Internațional al Crucii Roșii, în contextul crizei umanitare de pe teritoriul Ucrainei, care are impact și asupra Republicii Moldova.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, cu sediul la Geneva, este o instituție umanitară independentă care în 1893 a pus bazele Mișcării de Cruce Roșie. Misiunea sa oficială este de a garanta protecția vieții și demnității victimelor conflictelor armate și  de a acorda asistența umanitară necesară.

Totodată, Comitetul Internațional al Crucii Roșii depune eforturi pentru prevenirea suferinței prin promovarea și consolidarea dreptului umanitar și a principiilor umanitare universale.

Asistența umanitară acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii constă în proiecte de susținere a familiilor care găzduiesc refugiați, proiecte de incluziune a localnicilor și persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, de asemenea, își propune să susțină sistemul protecției sociale a țării noastre, prin ajutorarea celor mai vulnerabile grupuri de cetățeni.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.