VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Analist, despre remanierea Guvernului Gavrilița: Trebuie să se facă niște schimbări pentru a demonstra cetățenilor că guvernarea ține cont de opinia lor

Analistul politic Nicolae Negru a vorbit în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei despre ședința nocturnă la Președinție și despre o eventuală demisie a Guvernului condus de Natalia Gavrilița

Potrivit lui, guvernarea actuală trebuie să se facă niște schimbări pentru a demonstra cetățenilor Republicii Moldova că guvernarea ține cont de starea de spirit și de opinia care există în societate.

Remanierea poate avea uneori și motivații politice pentru echilibrarea unei situații, pentru temperarea anumitor spirite. Prin urmare, trebuie să se facă niște schimbări pentru a demonstra cetățenilor Republicii Moldova că guvernarea ține cont de starea de spirit și ține cont de opinia care există în societate. Lucrul acesta tot este important pentru stabilitate”, a declarat analistul.

Totodată, acesta a comentat încercarea opoziției de a destabiliza situația din R. Moldova.

”Noi vedem cine dirijează aceste încercări, cine le organizează și cine le finanțează. Deci, persoane dubioase, cu pufușor pe botișor, fugite de justiție, care se ascund de organele de urmărire penală din Republica Moldova și care, așa cum demonstrează unele publicații, unele dezvăluiri ale presei, sunt în legătură cu serviciile secrete ruse. Rusia este interesată nemijlocit în destabilizarea situației în Republica Moldova și schimbarea guvernării, să vină o guvernare prorusă care s-o sprijine în războiul împotriva Ucrainei și ea întreprinde acțiuni vizibile și acțiuni invizibile. Acțiunile vizibile sunt, în primul rând: reducerea volumului de gaze, nerespectarea contractului dintre Moldovagaz și Gazprom, dar alte acțiuni noi nu le vedem și credeam până acum că guvernarea le are în vedere și face tot posibilul pentru apărarea securității și stabilității în Republica Moldova. Acum lucrurile arată puțin altfel și e evident că guvernarea nu face chiar tot posibilul, că în unele privințe ea e foarte naivă”, a menționat Nicolae Negru.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că în cadrul ședinței deputaților din majoritatea parlamentară care a avut loc duminică seara la Președinție, au fost discutate soluțiile care vor fi adoptate pentru a asigura liniștea și pacea în țară, precum și despre îmbunătățirea performanței unor ministere.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.