VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Parlamentul inițiază consultări publice asupra proiectului care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate

Proiectul de lege care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate, beneficiind concomitent de indemnizația de maternitate, va fi supus consultărilor publice. Evenimentul va avea loc marți, 22 noiembrie, cu începere de la ora 15:00, în Parlamentul Republicii Moldova.

Comisia protecție socială, sănătate și familie invită părțile interesate de a participa să-și confirme prezența până pe data de 21 noiembrie 2022, ora 17:00, la adresa electronică: olga.ojog@parlament.md sau la numărul de telefon 022 820 541.

Proiectul de lege a fost elaborat de către deputatele Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova din Legislatura a XI-a, reprezentând atât majoritatea parlamentară, cât și opoziția. Inițiativa urmărește îmbunătățirea ratei de participare a femeilor și reducerea poverii muncii neremunerate sau cu remunerare în plic asupra femeilor însărcinate care continuă să lucreze chiar și în concediul de maternitate. Urmează a fi modificate Codul Muncii, Legea cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public și Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Proiectul poate fi consultat AICI.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.