VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, întrevedere cu ambasadorul Ucrainei: Cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului

”Cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina”. o declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Potrivit unui comunicat remis presei, discuția s-a axat pe subiecte de actualitate, printre care evenimentele din regiune și provocările de securitate cu care se confruntă ambele țări.

Oficialii au mai discutat despre gestionarea crizei energetice din ambele țări, care a fost provocată de atacurile cu rachete a Rusiei asupra obiectelor de infrastructură energetică a Ucrainei.

”Aceste provocări escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Va fi o iarnă complicată, dar prin unitate și alături de prieteni, suntem siguri că vom trece peste ea”, a menționat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, șeful legislativului a felicitat poporul ucrainean pentru eliberarea orașului Herson, care reprezintă o nouă victorie în fața agresiunii ruse.

”Republica Moldova din prima zi a condamnat acest război, suntem alături de poporul ucrainean și de fiecare data am spus că respectăm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Nu recunoaștem anexarea Crimeei și a teritoriilor sale din Est de către Federația Rusă”, a adăugat președintele Parlamentului, Igor Grosu.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.