VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Eurodeputat român solicită eliminarea tarifelor de roaming dintre R. Moldova și UE

Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, S&D) a transmis marți o scrisoare comună împreună cu colegii din Parlamentul European către președinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen în care solicită „desființarea tarifelor de roaming pentru convorbirile dintre Republica Moldova și țările Uniunii Europene”.

„Cred cu tărie în parcursul european al Republicii Moldova și am convingerea că se vor face pași importanți în acest sens și cu sprijinul României!”, a scris Corina Crețu într-o postare pe Facebook în care a publicat și textul scrisorii trimise către preșecinția CE.

În textul scrisorii, Crețu și colegii eurodeputați declară că Rusia continuă să șantajeze R. Moldova și să provoace o răsturnare a ordinii publice prin tulburări orchestrate considerând că este de datoria Uniunii Europene să continue consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și Guvernul de la Chișinău.

„O modalitate de a face acest lucru este prin desființarea tarifelor de roaming între UE și Moldova”, se menționează în adresare. Eurodeputații precizează că un astfel de acord bilateral a fost solicitat de Guvernul Republicii Moldova și de președinta Maia Sandu.

Corina Crețu mai subliniază că un astfel de acord ar aduce la rezultat o creștere a interacțiunilor și a mobilității între Republica Moldova și UE având în vedere că în cei opt ani care au trecut de la liberalizarea vizelor peste 2,4 milioane de cetățeni moldoveni au călători de peste 9 milioane de ori cître UE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.