VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Poliția: Echipați mașina cu anvelope de iarnă

Meteorologii au emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii în perioada 17-18 noiembrie. În acest context, oamenii legii îndeamnă șoferii să-și echipeze mașina cu anvelope de iarnă.

”Suntem în perioada rece a anului, când condițiile meteorologice se pot schimba rapid. Solicităm conducătorilor auto să-și echipeze din timp unitățile de transport cu pneuri pentru exploatare pe timp de iarnă, iar în portbagaj să nu lipsească o lopată cu un săculeț de nisip”, se arată în comunicatul remis.

Totodată, în contextul avertizărilor de Cod Galben de schimbare bruscă a vremii emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, când este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Reamintim, începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere și este valabilă anual până pe 31 martie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.