VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Igor Grigoriev: În jur de 80-90% din roada porumbului a fost compromisă

În acest an, în jur de 80-90% din roada porumbului a fost compromisă, însă nu există pericol de securitate în R. Moldova. Declarația a fost făcută de către  Igor Grigoriev, președintele Asociației Exportatorilor și Producătorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale” în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

Potrivit lui Grigoriev, media la cereale obținute pe republică este în scădere cu 50% față de anul trecut.

Igor Grigoriev: Da, situația e diferită pentru fiecare cultură în parte, dacă vorbim de grâu și orz, compromiterea este undeva de 30, 40, pe alocuri 50 la sută, pentru floarea-soarelui – 30, 40 la sută, dar cea mai tare afectată cultură cerealieră a fost totuși porumbul, undeva în jur de 80, 90 la sută, dar sunt și agricultori care au suferit pierderi de sută la sută, practic întreaga recoltă a fost compromisă. Dacă facem media la cerealele obținute pe republică, avem o scădere de 50 la sută. Și despre asta am discutat cu vreo 3 săptămâni în urmă cu o delegație de la Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), care s-a aflat în Republica Moldova timp de două săptămâni care a făcut o evaluare foarte interesantă.

Chiar și roada compromisă de cereale este suficientă pentru a asigura necesitățile interne ale R. Molodova, susține Grigoriev.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.