VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alaiba, ultima ședință în Parlament: Am făcut ce am putut mai bine, cum m-a dus capul!

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a participat ieri, la ultima ședință a Legislativului în calitate de deputat.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul a subliniat că cu nostalgie, și-a luat lucrurile de la birou.

”Azi am fost deputat pentru o ultimă ședință, cel puțin în legislatura asta. Și în sfârșit am reușit să-mi iau catrafuțele, să eliberez biroul din parlament. Au fost aproape patru ani. O experiență foarte prețioasă. Am învățat multe. Am făcut ce am putut mai bine, oriunde doar am fost. În opoziție sau la guvernare. Cum m-a dus capul, cum am crezut că e mai bine”, a scris Alaiba.

Totodată, ministrul a menționat că în acești patru ani a învățat că ”oamenii care îi sunt tovarăși nu sunt ideali, iar oponenții politici au și calități bune”.

Am învățat că, în cele mai frecvente cazuri, nu ai de ales între o decizie bună și una proastă. Cel mai des ai de ales între două decizii proaste. Am învățat să încerc, să tind, să lupt pentru a lua decizii în comun. Asta e greu, dar e atât de frumos când se întâmplă.

Am învățat că oamenii care ți-s tovarăși și camarazi nu sunt ideali, ei au minusuri; și am învățat că oponenții, contra cărora lupți, s-ar putea să aibă și calități bune: poate, citesc cărți bune, poate au un hobby admirabil, sau își iubesc la nebunie familia și copiii, ceea ce nu te-ai aștepta de la un corupt, trădător sau nevertebrat.

Am învățat multe despre curaj. Să ai curajul să gândești și vorbești “pe nou”. Despre cum să iei riscuri calculate, despre cum să decizi, despre cum, uneori, nu e timp pentru detalii și e mai oportun să începi bătaia și vezi ce se întâmplă. Fără să știi încotro tot asta duce.

Am învățat, în cele mai cruciale momente de conflict și de dezbatere în contradictoriu, când simți că ți se umflă vena de pe frunte și că parcă-parcă ți se strofolește și egoul, să-mi dau două palme imaginare și să-mi spun în gând: “nu e vorba de tine, de suferința, nedreptățirea sau cine știe ce sacrificiu ți-ai imaginat că faci. E vorba de oamenii din țara asta. Cu cât mai mult te gândești la sărmanul de tine, cu atât mai puțin te gândești la ei”.

Dar despre asta poate într-o postare separată. Multe gânduri, foarte multe… Azi doar așa, puțină nostalgie. Mulțumiri colegilor și camarazilor mei, alături de care am muncit, am luptat, am căutat soluții, și nu în ultimul rând, am lecturat!”, a mai scris Alaiba.

Amintim că deputatul PAS, Dumitru Alaiba, în luna noiembrie a fost numit ministru al Economiei, asta după ce Sergiu Gaibu și-a dat demisia.

Foto: Facebook/ Dumitru Alaiba

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.