VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Primele semafoare inteligente din Chișinău, date în exploatare. Unde au fost amplasate

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban anunță darea în exploatare a primelor semafoare inteligente din capitală, după ce au trecut perioada de testare. Semafoarele evaluează numărul autoturismelor în intersecție și își schimbă culoarea în funcție de aglomerația din trafic.

Prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare, prin amplasarea semafoarelor inteligente este Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi.

Edilul Ion Ceban menționează că semafoarele evaluează numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei pe benzile de deplasare, în scopul diminuării ambuteiajelor.

Fiind una dintre cele mai periculoase intersecții din municipiu, unde, conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale, aceasta a fost reorganizată, pentru siguranța pietonilor.

Totodată, pentru siguranța pietonilor care traversează intersecția dată, au fost reamenajate trotuarele, montate parapete pietonale de protecție, în proces fiind și strămutarea stațiilor de așteptare a transportului public. Costul total al lucrărilor depășește 4 milioane de lei.

Ion Ceban susține că urmează să fie instalate semafoare inteligente și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista.

De asemenea, primarul declară că va fi făcută o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide care intersecții vor mai fi modernizate.

Menționăm că în anul curent, întreprinderea „Lumteh” a modernizat obiectivele de semafoare în mai multe intersecții din capitală și au fost proiectate alte 4 obiective de semafoare, care urmează a fi construite în intersecțiile unde acestea nu există: str. N.M. Spătaru – G. Latină; str. N.M. Spătaru – str. P. Zadnipru; str. N.M. Spătaru – I. Vieru; str. N.M. Spătaru – I. Dumeniuc.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.