VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina a pierdut 20% din populaţie de la începutul invaziei ruse

Circa 20% din populaţia Ucrainei a părăsit ţara de la începutul invaziei ruse, a declarat comisarul pentru drepturile omului din Rada ucraineană, Dmitro Lubineţ, adăugând că alte câteva milioane de ucraineni au fost nevoiţi să se mute în interiorul ţării, pentru a scăpa de bombardamente, transmite Agerpres.

Preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul ucrainean a spus că aproximatv 7,9 milioane de cetăţeni din cei aproximativ 41 de milioane de locuitori pe care îi avea Ucraina la sfârşitul anului trecut au fugit din ţară.

„Şapte milioane şi nouă sute de mii de persoane au ieşit din ţară în căutarea unui refugiu în străinătate, ceea ce reprezintă 20 la sută din populaţia ţării noastre”, a spus acesta.

În plus, 4,9 milioane de ucraineni au fost strămutaţi la nivel intern din cauza ostilităţilor, iar din aceştia, se estimează că o treime sunt pensionari şi persoane cu handicap, a adăugat el.

În pofida numărului în creştere de refugiaţi şi strămutaţi, Lubineţ a afirmat că cel puţin 13 milioane de persoane continuă să trăiască în teritoriile aflate sub ocupaţie rusă sau în zonele unde au loc lupte crâncene.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.