VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alaiba îl critică pe Ceban pentru blocarea Capitalei: A avut nevoie de timp pentru ca să-și ceară voie de la partenerul neoficial Șor

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a venit cu o reacție după ce protestatarii Partidului ȘOR au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind instalate mai multe corturi pe carosabil.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alaiba se arată indignat de faptul că primarul Capitalei, Ion Ceban, abia astăzi a solicitat Ministerului Interne să-și exercite atribuțiile funcționale conform competențelor și să deblocheze strada de protestatari.

Potrivit lui, dacă edilul acționa la timp, oamenii nu ar fi întârziat la lucru și nu ar fi stat în trafic enervați pe inacțiunea autorităților.

”După ce s-a fărâmat puțin azi dimineața, primarul Ivan a solicitat poliției să acționeze. Poliția în 5 minute a eliberat traseul. Protestatarii nu s-au împotrivit și nu au opus rezistență. Tot pașnic, liniștit și, cel mai important – legal.

Tot asta nu s-ar fi întâmplat dacă primarul își exercita atribuțiile într-un mod adecvat. Oameni nu ar fi întârziat la lucru, nu ar fi stat în trafic enervați pe inacțiunea autorităților.

Ce l-a oprit să facă această solicitare ieri seara? Fie era la vreo nuntă, fie a avut nevoie de timp să-și ceară voie de la partenerul neoficial Ilan Șor. Nu cred că a fost la nuntă duminică”, a comentat Alaiba.

Amintim că Inspectoratul General de Poliție a anunțat într-un comunicat remis presei că ”poliția a solicitat Primăriei Chișinău în repetate rânduri să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului”.

La rândul său, primarul general a declarat că Poliția face totul ca municipalitatea să fie învinuită că nu deblochează strada și a îndemnat oamenii legi să nu „umble cu minciunile de mână cu toată conducerea”.

Subliniem că susținătorii Partidului ȘOR au protestat, a patra duminică consecutiv, în fața Președinției și Parlamentului, împotriva președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și a guvernării. Protestatarii au scandat „Jos Guvernarea” și „Jos Maia Sandu”.

Circulația transportului a fost sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, porțiunea dintre Sfatul Țării și Maria Cebotari, după ce mai mulți simpatizanți ai Partidului ȘOR au instalat corturi pe carosabil.

Citiți și: Membrii și simpatizanții Partidului Politic „ȘOR” au participat la un nou protest. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.