VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Delegația Parlamentului R. Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, din care fac parte deputații Ion Groza, Mihail Popșoi și Natalia Davidovici, participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se desfășoară la Strasbourg, în perioada 10-14 octombrie. Totodată, în cadrul unei ceremonii speciale, APCE urmează să acorde premiul „Vaclav Havel” în domeniul drepturilor omului pentru anul 2022.

Din delegație fac parte deputații Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, șeful delegației naționale la APCE; Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului și Natalia Davidovici, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, membrii delegației naționale la APCE.

Agenda sesiunii de toamnă include dezbateri pe marginea mai multor subiecte de actualitate, precum „Europa la jumătate de an de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, „Acțiunile inumane și revoltătoare ale Federației Ruse”, „Securitatea alimentară în Europa: exporturile de cereale prin porturile ucrainene”, „Ostilitățile militare dintre Armenia și Azerbaidjan”. Parlamentarii vor discuta și despre perspectiva europeană pentru Balcanii de Vest, a discriminării prin vaccinuri și a impactului Brexit-ului asupra drepturilor omului pe insula Irlanda. La sesiunea de toamnă a APCE se va discuta și despre onorarea obligațiilor și angajamentelor asumate de către România, Turcia și Ungaria.

În contextul exercitării de către Irlanda a Președinției Consiliului Europei, ministrul irlandez al afacerilor externe, Thomas Byrne, se va adresa plenului APCE în numele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Discursuri în cadrul sesiunii vor susține Președintele Irlandei, Michael D. Higgins, Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, precum și Prim-ministrul Albaniei, Edi Rama.

Cu o adresare către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va veni și Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.