VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova condamnă noile atacuri ale Rusiei din Ucraina. Maia Sandu: Atacurile împotriva civililor sunt crime de război

Republica Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, soldate cu zeci de victime, se arată într-un comentariu al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Și președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu în legătură cu noile atacuri asupra orașelor din Ucraina și a declarat că acestea „sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar”.

„Urmare a atacurilor cu rachete din această dimineață a orașului Kyiv, MAEIE anunță că personalul ambasadei este în siguranță la adăpost. Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre. Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”, se menționează în comentariul MAEIE.

Și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un comentariu în legătură cu noile atacuri ale rușilor asupra orașelor din Ucraina. 

„Condamn cu vehemență atacurile criminale ale Rusiei asupra mai multor regiuni din Ucraina din această dimineață. Au avut de suferit oamenii din Kîiv, Lviv, Mîkolaiv, Zaporijjia, Ternopil, Jîtomîr și alte localități. Bombardarea caselor de locuit, a rețelei de transport, a infrastructurii energetice și a altor ținte civile, care are loc și la această oră, trebuie oprită imediat. Atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar” a scris Maia Sandu.

De asemenea, șefa tatului a declarat că Republica Moldova este alături de oamenii din Ucraina și „vom oferi tot sprijinul celor care vor căuta adăpost în țara noastră”.

Menționăm că în dimineața zilei de luni 10 octombrie, armata rusă a efectuat atacuri asupra mai multor orașe ucrainene, inclusiv a capitalei Ucrainei, Kiev, în urma cărora au fost înregistrate victime.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.