VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenția Rezerve Materiale a recepționat 1600 tone de păcură pentru suplinirea rezervei de stat

Agenția Rezerve Materiale (ARM) a recepționat cea de-a patra tranșă de 1.600 tone păcură, din cele 14.500 tone contractate de către Agenție, anunță Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit MAI, în perioada imediat următoare, vor fi recepționate încă 8.200 tone, ceea ce va permite suplinirea cantității până la 100% și constituie o rezervă substanțială pentru a asigura necesitățile cetățenilor pe perioada lunilor octombrie și noiembrie.

Păcura va fi utilizată de către centralele de termoficare pentru producerea energiei electrice și căldurii.

„Menționăm că ARM are un grafic stabilit de suplinire a rezervelor, iar la moment activitățile sunt desfășurate în ritm mai dinamic și mai rapid, decât este stabilit în grafic. Agenția Rezerve Materiale a MAI, va depune și în continuare toate eforturile necesare pentru completarea rezervelor de stat”, se arată în comunicatul emis de intituție.

Menționăm că în cadrul ședinței din 7 octombrie a Comisiei pentru Situații Excepționale, a fost luată decizia ca Agenția Rezerve Materiale să elibereze din rezervele de stat, 8000 de tone de păcură către SA „Termoelectrica”. Decizia a fost luată în vederea optimizării consumului de gaze naturale, în contextul în care volumele livrate de către SA „Gazprom” au fost reduse.



Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.