VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, după bombardamentele Rusiei: Acest război împotriva copiilor, împotriva ucrainenilor, este genocid și trebuie pedepsit

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev și a transmis un mesaj de solidaritate ucrainenilor.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful Legislativului de la Chișinău a scris că „genocidul trebuie pedepsit”.

Azi Kremlinul a bombardat, din nou, oamenii din întreaga Ucraină, iar până la această oră sunt zeci de răniți și morți. Azi regimul criminal de la Kremlin a bombardat cel mai mare spital pentru copii de boli grave din Kiev, provocând pierderi de vieți omenești, dar cel mai grav – ucide orice speranță în ziua de mâine. Pentru acești copii, dar și părinții lor, fiecare secundă este importantă, fiecare zi este o nouă luptă, însă de azi acest regim nemilos i-a lăsat fără acoperiș și tratamentul necesar. Acest război împotriva copiilor, împotriva ucrainenilor, este genocid și trebuie pedepsit. Republica Moldova din prima zi condamnă războiul, pentru că ne dorim să fie pace atât la noi în țară, dar și în întreaga lume”, a scris Igor Grosu.

Amintim că cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat ministrul de Interne ucrainean Igor Klimenko. Kievul a fost printre oraşele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei.

Forţele ruse au tras „peste 40 de rachete” de diferite tipuri asupra mai multor oraşe din Ucraina, între care capitala Kiev, unde cel puțin zece persoane au fost ucise, potrivit unor informații preliminare, una dintre ținte fiind un spital unde sunt tratați copii cu boli incurabile.

Citește și: Maia Sandu a condamnat atacurile matinale din Kiev și alte orașe ucrainene: Un război împotriva copiilor

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.