VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bloc cu 12 nivele, construit cu nereguli în Capitală: Percheziții CNA la sediul unei companii de construcție

Ofițerii CNA și procurorii desfășoară astăzi percheziții la sediul unei companii de construcție din capitală, vizată într-un dosar de abuz de serviciu în care sunt cercetate multiple nereguli la construirea unui imobil cu 12 nivele din strada I.L Caragiale din mun. Chișinău.

De asemenea, în dosar sunt examinate și pretinsele acțiuni ilegale ale unor factori de decizie din cadrul Primăriei mun. Chișinău care în anul 2017 ar fi eliberat acte permisive pentru construcția blocului locativ cu încălcarea prevederilor legale.

Potrivit CNA, cauza penală a fost pornită în baza unor plângeri ale locatarilor din blocurile vecine, dar și a unui raport de expertiză care stabilește încălcările admise de către compania de construcție, care ar fi cauzat prejudicii imobilelor din imediata proximitate.  

În scopul acumulării materialului probator, ofițerii CNA au solicitat mai multe documente din cadrul direcțiilor specializate ale Primăriei mun. Chișinău, precum și de la compania de construcții. Dat fiind faptul că administrația agentului economic a refuzat transmiterea actelor și au îngrădit accesul instituțiilor de drept pentru a efectua cercetarea la fața locului, astăzi, în baza autorizației instanței de judecată, s-a descins cu percheziții la sediul companiei. Concomitent, ofițerii CNA, în comun cu specialiștii Inspecției de Stat în Construcții, efectuează la această oră cercetarea la fața locului la adresa blocului menționat”, subliniază CNA.

Instituția subliniază că la această etapă nicio persoană nu are statut procesual, iar cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.