VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a condamnat atacurile matinale din Kiev și alte orașe ucrainene: Un război împotriva copiilor

Președinta Maia Sandu a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev și a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul Ucrainei. „Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kyiv, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile”, a menționat șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a declarat că uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice.

„Este despre copii nevinovați, despre bombele care lovesc spitale unde micuții luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în brațele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, a specificat șefa statului.

Președinta a mai declarat că este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități. „Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideți să fim uniți pentru dreptul la viață al acestor copii și al multor copii traumatizați în război, pentru un viitor în care fiecare copil are șansa de a trăi în pace și bunăstare”, a punctat șefa statului.

Președinta a mai subliniat că lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 – „trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”.

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat ministrul de Interne ucrainean Igor Klimenko. Kievul a fost printre oraşele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei.

Forţele ruse au tras „peste 40 de rachete” de diferite tipuri asupra mai multor oraşe din Ucraina, între care capitala Kiev, unde cel puțin zece persoane au fost ucise, potrivit unor informații preliminare, una dintre ținte fiind un spital unde sunt tratați copii cu boli incurabile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.