VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Banca Mondială va oferi Ucrainei un credit de 1,5 miliarde de dolari

Ucraina va primi un împrumut de 1,5 miliarde de dolari de la Banca Mondială, ce va fi garantat de guvernul Japoniei, a anunţat premierul ucrainean Denis Şmîhal, transmite Reuters, citat de presa română.

Fondurile vor fi utilizate pentru consolidarea protecţiei sociale, acordarea de asistenţă populaţiei pe timpul războiului dus de Rusia în Ucraina şi reconstruirea economiei, a precizat el pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit Agerpres.

Acordul privind acest împrumut a fost semnat între Banca Mondială şi Ministerul ucrainean de Finanţe în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Antonella Bassani.

BM şi partenerii săi au mobilizat 34 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina, din care mai mult de 22 de miliarde de dolari au fost deja recepţionate, a spus premierul ucrainean. Ucraina contează pe ajutorul financiar din partea partenerilor săi străini pentru a-şi acoperi deficitul bugetar.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.