VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un obuz depistat pe o stradă din Căușeni

Un obuz din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsit de un tractorist în timpul unor lucrări de terasament pe o stradă din cartierul vechi al orașului Căușeni. Proiectul de aproximativ 30 de centimetri a fost depistat chiar la suprafață, iar muncitorul susține că a mai găsit un obuz similar în timpul unor lucrări efectuate în zonă în această vară, transmite presa locală.

După descoperirea tractoristului, a fost solicitată grupa de intervenție, iar în câteva ore geniștii unui batalion special au ridicat obuzul pentru a-l demina. De la începutul acestui an, pe teritoriul raionului Căușeni au fost descoperite opt proiectile din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Amintim, în luna iunie, o echipă de geniști din cadrul Batalionului Geniu „Codru” a fost solicitată să intervină în apropierea localității Rădenii Vechi, raionul Ungheni, acolo unde a fost depistată o bombă de aviație de 100 de kilograme. Obiectul exploziv data din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi era de producție germană. Bomba de aviație a fost transportată de către echipa de geniști militari la Centrul de instruire al Armatei Naționale, unde a fost neutralizată în condiții de maximă securitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.