VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Iurie Fală: Calitatea strugurilor în frigider nu crește, dimpotrivă, ea scade

”Calitatea strugurilor în frigider nu crește, dimpotrivă, ea scade, de aceea strugurii trebuie comercializați cât mai aproape de perioada de recoltare.” O spune Iurie Fală, director executiv la Moldova Fruct.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei Iurie Fală a subliniat că prețul optimal la struguri se obține în prima perioadă a sezonului.

Noi trebuie să înțelegem specificul comerțului cu strugurii. În opinia experților din asociație, strugurii trebuie comercializați cât mai aproape de perioada de recoltare, adică este experiența anilor precedenți când prețurile la struguri după Anul Nou erau mult mai mici decât prețurile de până la sfârșitul anului. Calitatea strugurilor în frigider nu crește, dimpotrivă, ea scade și trebuie să concureze și cu alte fructe… Noi observăm, și producătorii de struguri, și noi toată vremea i-am încurajat, pentru că prețurile și calitatea strugurilor, și un preț optimal se obține în prima perioadă a sezonului, adică până la Anul Nou. Și noi avem an de an situații când prețurile la struguri după Anul Nou scad și nu-i pot vinde”, a menționat Iurie Fală.

Totodată, directorul executiv al Moldova Fruct recomandă agricultorilor să comercializeze fructele cât mai curând posibil după recoltare, așa precum fac antreprenorii din Italia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.