VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președinta Comisiei Europene anunță că UE va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul Rusiei

Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului în contextul menţinerii presiunii asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului contra Ucrainei şi extinderii măsurilor împotriva ţărilor care sprijină Moscova, a declarat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

„Vom menţine presiunea asupra Kremlinului atât timp cât va fi necesar, cu un regim de sancţiuni aspru. Vom extinde aceste sancţiuni la cei care susţin militar războiul Rusiei, precum Belarusul şi Iranul”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă.

„Şi vom veni cu noi sancţiuni împotriva Belarusului ca răspuns la rolul său în acest război rus în Ucraina”, a adăugat şefa executivului UE.

Belarus a dat asigurări că nu doreşte să se implice direct în război, dar această ţară a permis staţionarea soldaţilor ruşi pe teritoriul său, de care Rusia s-a servit ca de o platformă logistică pentru a invada Ucraina la sfârşitul lunii februarie a anului trecut.

Minskul şi Moscova au anunţat în octombrie o forţă militară comună, iar armata ucraineană a exprimat temeri în legătură cu „ameninţarea crescândă” a unei noi ofensive ruseşti dinspre Belarus, vecinul său din nord. Potrivit Ministerului Apărării de la Minsk, „până la 9.000 de soldaţi ruşi” şi circa 170 de tancuri staţionau în Belarus.

Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.