VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nava de război rusească echipată cu racheta hipersonică Zircon desfășoară exerciții în Marea Norvegiei

O navă de război rusească echipată cu racheta hipersonică Zircon desfășoară exerciţii în Marea Norvegiei, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, transmite Reuters

"Echipajul fregatei „Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov” a efectuat un exerciţiu de apărare aeriană în Marea Norvegiei", a declarat ministerul rus.

"Echipajul (...) a efectuat un exerciţiu pentru a respinge un atac aerian simulat al unui inamic în Marea Norvegiei", a adăugat ministerul.

Săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin a trimis în Oceanul Atlantic fregata înarmată cu racheta de croazieră hipersonică de noua generaţie, un semnal către Occident că Rusia nu va da înapoi în războiul din Ucraina, potrivit sursei citate.

Fregata este înarmată cu rachete Zircon, despre care Rusia spune că zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului şi au o rază de acţiune de peste 1.000 km.

Rusia consideră armele ca pe o modalitate de a străpunge apărarea antirachetă tot mai performantă a SUA, despre care Putin a avertizat că ar putea doborî într-o zi rachete nucleare ruseşti, scrie Reuters.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat săptămâna trecută Statele Unite că rachetele hipersonice vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.