VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Drumurile publice naţionale, dotate cu stații meteo rutiere: Câți bani costă lucrările

În 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale se instalează stații meteo rutiere. Măsura este luată pentru a extinde sistemul de prognoză şi control pentru condiţiile de trafic.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, dispozitivele vor procesa datele meteorologice colectate și stocate, ceea ce ar permite o întreținere minimizată a drumurilor de către specialiștii în domeniu.

Lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere sunt executate de către compania S.C. ,,NetSistem’’ S.R.L, cu o valoare contractuală de 9,3 mln. lei, bani alocați din mijloacele fondului rutier. Suma prevăzută include transportarea, lucrările de montare, testarea utilajului și instruirea personalului Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor””, anunță ASD.

Totodată, instituția subliniază că istemele meteo – rutiere sunt instalate pe drumurile publice naționale, conform tabelului de mai jos:

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.