VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Prim-ministra Gavrilița, la întâlnirea cu membrii Asociației Investitorilor Străini: „Prognozăm revenirea pe creștere a economiei moldovenești”

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA), fiind discutate posibilitățile de îmbunătățire a mediului de afaceri, dezvoltare a afacerilor și de creștere a numărului locurilor de muncă.

„Guvernul a lansat multiple instrumente de susținere a sectorului privat pentru a depăși impactul crizelor, însă efortul nostru pentru a păstra locurile de muncă trebuie să fie triplu. În a doua parte a anului curent prognozăm revenirea pe creștere a economiei moldovenești, însă războiul din Ucraina rămâne un factor de incertitudine majoră”, a declarat Natalia Gavrilița. Prim-ministra s-a interesat cum sunt implementate instrumentele de susținere a mediului de afaceri și a răspuns întrebărilor oamenilor de afaceri. 

„Calitatea managementului de criză din ultimul an a depășit așteptările și merită respectul nostru. Guvernul a reușit să treacă pe muchie de cuțit prin mai multe crize suprapuse, cea de securitate, energetică etc”, a declarat președintele Asociației Investitorilor Străini, Alexander Koss. El a salutat și deschiderea Guvernului față de mediul de afaceri, dând drept exemplu faptul că circa 75% dintre propunerile FIA, incluse în ultima ediție a „Cărții Albe”, au fost deja sau sunt în proces de realizare. „Cartea albă” este o broșură editată o dată la doi ani, ce cuprinde recomandări pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din țară. 

În cadrul discuției cu membrii FIA, au fost abordate o serie de întrebări cu caracter sistemic ce au impact asupra companiilor ce activează în Republica Moldova, inclusiv prevederile Politicii fiscale și Vamale pentru 2023, starea lucrurilor în sectorul agricol, inițiativele lansate în domeniul telecomunicațiilor, piața forței de muncă, negocierea unor noi acorduri de comerț liber, energia regenerabilă, interacțiunea cu organele fiscale, responsabilitatea extinsă a producătorilor și dezvoltarea unui sistem universal de depozit pentru ambalaje, precum și a sistemului de gestionare a deșeurilor, și alte subiecte.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.