VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control va avea un nou conducător: Cine este Alexandru Flenchea

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) va avea un nou conducător - Alexandru Flenchea. Acesta va fi împuternicit să coordoneze aspectele de menținere a păcii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Potrivit unei note informative remise de serviciul de presă al Guvernului, Alexandru Flenchea este fost viceprim-ministru pentru reintegrare, cu o experiență vastă în domeniul politic și de reglementare pașnică.

De asemenea, șeful delegației Republicii Moldova în CUC a ocupat, anterior, diverse funcții în cadrul Programului Naţiunilor Unite de Dezvoltare (UNDP) și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Delegaţia Republicii Moldova în CUC reprezintă interesele statului şi acordă asistenţă multilaterală procesului de reglementare paşnică şi pe cale politică a conflictului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

De menționat că Alexandru Flenchea va ocupa și funcția de consilier al prim-ministrei Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare a țării.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.