VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

20 de milioane de lei urmează a fi repartizați pentru lichidarea consecințelor ploilor din 9 august. Decizia CMC

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat joi, 18 august, în ședință alocarea a 20 de milioane de lei pentru majorarea cuantumului Fondului de rezervă al municipiului, care urmează a fi repartizați pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente de săptămâna trecută.

Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanții Primăriei, în cadrul ședinței CMC, primarul general, Ion Ceban, a prezentat un raport privind lichidarea consecințelor averselor din 9 august, unde a expus pașii întreprinși de executiv pentru rezolvarea problemelor apărute în sectoarele orașului.

Edilul a precizat că valoarea estimativă a pagubelor înregistrate ca urmare a averselor este de peste 20 de milioane de lei, respectiv, solicitând suplinirea Fondului de rezervă cu suma enunțată.

Potrivit deciziei aprobate, Comisia de administrare a Fondului de rezervă al municipiului Chișinău va asigura repartizarea mijloacelor pentru înlăturarea consecințelor ploilor, ținându-se cont de necesarul prezentat de entitățile responsabile.

Pe 10 august, Comisia pentru administrarea Fondului de rezervă a alocat 2,5 milioane de lei din sursele Fondului, conform deciziei Comisiei pentru situații excepționale nr. 26 din 10 august 2022, pentru înlăturarea consecințelor ploilor puternice de săptămâna trecută.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.