VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANP publică imagini cu celula în care este deținută deputata Marina Tauber: deținuta a fost plasată de una singură în celulă

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a publicat mai multe poze din celula de detenție a deputatei partidului „ȘOR” Marina Tauber, după ce avocații acesteia au spus că Tauber este ținută într-o încăpere de la subsol și în condiții inumane. Într-un comunicat de presă ANP a precizat că Marina Tauber a fost plasată, în strictă conformitate cu legea, într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Conform ANP, la momentul parvenirii în Penitenciarul nr.13-Chișinău, deținuta Tauber, a fost plasată într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

„Celula în care actualmente se deține sus-numita este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 m2, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți (vezi mai jos imagini din celula de detenție).

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventive, potrivit prvederilor art. 309 alin. (1) lit. f), g), Cod de executare, deținuta a fost plasată de una singură în celulă”, se menționează în comunicat.

În același context, după repartizarea în blocul de regim prevenita a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens. Plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate.

Amintim că magistrații au prelungit, la 16 august, arestul preventiv pentru deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, cu încă 20 de zile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.