VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aglomerație la punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni

Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, în prezent sunt aglomerate două puncte de trecere a frontierei cu România – Leușeni și Sculeni. Totodată, în ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei a fost atestat un flux sporit de călători.

Conform Poliției de Frontieră, la PTF Leușeni, pe sensul de ieșire din Moldova sunt circa 80 de mașini, iar la PTF Sculeni se înregistrează trafic intensiv pe direcția ieșire din țară, unde sunt prezente circa 60 de mașini.

Pentru a exclude creșterea timpilor de așteptare au fost deschise piste suplimentar celor funcționale.

Poliția de Frontieră informează că pe parcursul ultimelor 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 64 340 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 35 500 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 35 150, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 29 190..

Totodată, cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 38 207 traversări, iar 16 139 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo – ucraineană și alte 9 994 – frontiera aeriană. 

De asemenea, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: Leușeni, Aeroportul Chișinău, Sculeni, Cahul, Otaci și Giurgiulești.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat: șase treceri ilegale ale frontierei de stat; șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; două documente de călătorie falsificate; trei cazuri de transport ilicit de bunuri; doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova; șapte încălcări privind regulile de folosire a vinietei și o persoană și un mijloc de transport au fost identificate cu consemn național.

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să diversifice alegerea punctelor de trecere pentru a nu supraîncărca doar pe unele!

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.