VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În blocurile de locuințe nou construite vor fi instalate apometre inteligente, cu posibilitatea citirii indicilor de la distanță

APL Chișinău adoptă noi măsuri în scopul în scopul eficientizării prestării serviciului public de apă și canalizare.

Astfel, în blocurile de locuințe nou construite din capitală urmează a fi instalate apometre inteligente, cu posibilitatea citirii datelor de la distanță. O decizie în acest sens a fost aprobată recent de Consiliul Municipal Chișinău.

Potrivit documentului aprobat, furnizorul de apă va solicita în avizele de branșare/racordare la rețeaua publică de alimentare cu apă și canalizare, clauze privind instalarea de către solicitant (dezvoltator) a contoarelor inteligente, tipul de apometru care urmează a fi instalat, conform modelelor aprobate și incluse în Registrul de Stat al mijloacelor de măsurare al Republicii Moldova.

Totodată, SA „Apă-canal Chișinău" va semna contracte individuale cu fiecare proprietar/locatar de apartament. 

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.