VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Premierul Ungariei cataloghează sancţiunile impuse de către UE Rusiei drept „paşi către război”

Premierul ungar Viktor Orban cataloghează vineri sancţiunile impuse de către Uniunea Europeană Rusiei drept „paşi către război” şi îşi înteţeşte criticile împotriva unei strategii a Bruxellesului pe care o denunţă drept „periculoasă”.

„Oricine intervine economic într-un conflict militar ia poziţie”, declară în tradiţionalul interviu la un post de radio apropiat puterii liderul naţionalist.

„Puţin câte puţin alunecăm către război”, insistă el.

Orban se declară îngrijorat de măsurile luate în vederea sancţionării ofensivei ruse în Ucraina.

Şeful Guvernului de la Budapesta denunţă cu regularitate sancţiunile europene - în pofida faptului că a votat alături de partenerii săi europeni - şi le acuză de problemele economice ale acestei ţări din Europa Centrală.

Economia ungară s-a contractat în trimestrul trei, faţă de trimestrul doi, iar inflaţia a depăşit 20 şi atinge chiar 45% în domeniul alimentaţiei.

Guvernul ungar a lansat o „consultare naţională”în acest subiect şi a împânzit ţara cu afişe cu un mesaj şi o fotografie cu o rachetă.

„Sancţiunile Bruxellesului ne ruinează”, scrie pe aceste afişe.

Viktor Orban s-a declarat pregătit „să combată” un eventual nou pachet de sancţiuni şi să facă în aşa fel încât Ungaria - foarte dependentă de hidrocarburi ruseşti - să fie „scutită”, la fel ca în embargoul petrolului.

„Acum furnizăm arme distrugătoare, antrenăm militari ucraineni pe propriul nostru teritoriu, impunem sancţiuni în energie (...). Dvenim parte integrantă” a conflictului, insistă Orban.

„Încă nu se treage în noi, dar suntem pe punctul să devenim un beligerant. Europa joacă un joc foarte periculos”, conchide el.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.