VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Cinci suspecți, reținuți în Bulgaria după atentatul din Istanbul. Printre aceștia ar fi și cetățeni ai R. Moldova

Cinci suspecţi au fost inculpaţi, în Bulgaria, după atentatul din 13 noiembrie de la Istanbul. Printre aceștia se numără și trei cetățeni din Republica Moldova, scrie presa bulgară. Auutoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu o reacție la acest subiect.

„Cinci persoane au fost inculpate pentru că l-au ajutat să fugă pe unul dintre presupuşii autori”, a declarat Siyka Mileva, purtătoare de cuvânt a procurorului general bulgar.

Rolul lor a fost logistic, a precizat ea, adăugând că parchetul bulgar ceruse plasarea în detenţie a patru dintre ei.

Trei dintre inculpați sunt originari din Republica Moldova, iar un altul dintr-o ţară arabă al cărei nume nu a fost precizat.

Şase persoane au fost ucise şi alte 81 rănite în explozia care a avut loc, duminica trecută, pe bulevardul Istiklal din centrul Istanbulului. Până în prezent, atacul terorist nu a fost revendicat.

În total, poliţia din Istanbul a arestat 47 de persoane, între care o femeie siriană acuzată de amplasarea bombei.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.