VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Explozie la Istanbul. MAEIE: Nu există cetățeni moldoveni afectați în atac

Cu referire la atacul terorist din orașul Istanbul, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene(MAEIE) informează că Ambasada R. Moldova la Ankara și Consulatul general al țării noastre la Istanbul sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate de MAEIE până la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu.

Șeful diplomației moldovene, a menționat că țara noastră „Condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”.

Menționăm că duminică, 13 noiembrie, o explozie puternică într-o zonă pietonală din Istanbul a ucis şi rănit mai multe persoane. 

Preşedintele Turciei a afirmat că explozia din Istanbul miroase a „terorism" şi că, din primele informaţii, o femeie ar fi fost implicată.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.