VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șeful Armatei Marii Britanii: „Retragerea Rusiei din Herson este una semnificativ. Rusia a eșuat în toate obiectivele sale strategice”

Șeful Armatei Marii Britanii susține că retragerea Rusiei din Herson este una semnificativă. Potrivit oficialului, Rusia a eșuat în toate obiectivele sale strategice, scrie The Guardian.

„Rusia a eșuat în toate obiectivele sale strategice. A vrut să subjuge Ucraina, s-a întâmplat opusul”, dar a avertizat că retragerea forțele ruse din dreapta Niprului nu ar trebui privită ca fiind un punct de cotitură în război. 

„Acesta este un succes pentru Ucraina, dar în același timp, Ucraina continuă să fie atacată. Ucraina a pierdut teren pe care trebuie să-l recâștige, are milioane de oameni care nu locuiesc în casele lor, milioane de oameni care suferă din cauza impactului atacurilor asupra infrastructurii electrice. Este o crimă de război să ataci în mod deliberat civilii și asta încă se întâmplă”, a adăugat acesta.

El consideră că eșecul Rusiei nu ridică perspectiva unui atac nuclear. „Acesta ar fi un alt pas total oribil și nu pare că acest lucru este pe cale să se întâmple”, a concluzionat acesta.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.