VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

ARBI a sechestrat bunuri în valoare de peste 7 milioane de lei, într-un caz de spălare de bani și unul de contrabandă

Bunuri de peste 7 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 2 bunuri sechestrate într-un caz de spălare de bani și unul de contrabandă printre care capital social și numerar. 

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel: 

  • Direcţia analitică a finalizat 10 analize operaționale și a inițiat 3 - noi, alte 105 de analize operaționale fiind în procedură; 
  • Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 30 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 24 de rapoarte de expertiză și 5 avize, 25 de proiecte sunt în examinare; 
  • În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1148 materiale; 
  • 36 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie; 
  • Au fost eliberate 101 de caziere de integritate; 
  • Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 6 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte 16 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs; 
  • 5 persoane au fost plasate în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, alți 11 învinuiți se află în Penitenciarul 13.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.