VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ziua Ușilor Deschise la Parlament: Când va avea loc evenimentul

Luni, 29 mai, Parlamentul R. Moldova organizează Ziua Ușilor Deschise. Astfel, instituția parlamentară își va deschide ușile pentru toți doritorii, iar Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu alți deputați vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze legislativul.

Însoțiți de deputații-ghizi, doritorii vor vizita sălile din Parlament în care se iau decizii importante pentru viitorul cetățenilor. Traseul turului ghidat include sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.

Pentru public vor fi amenajate trei expoziții dedicate Parlamentului Republicii Moldova. Expoziția găzduită de Muzeu și organizată de Arhiva Parlamentului în parteneriat cu Agenția Națională a Arhivelor va reflecta, în documente și imagini, file din istoria Sfatului Țării.

Cea de-a doua expoziție, cu genericul „Parlamentul, în viziunea tinerilor”, prezintă clădirea instituției parlamentare într-o serie de lucrări de pictură și grafică ale studenților arhitecți de la Universitatea Tehnică a Moldovei. A treia expoziție conține fotografii semnate de deputatul Vasile Șoimaru, adunate în albumul „33 + 3 + 3 poeme în imagini”.

În scuarul Parlamentului vor fi amenajate un spațiu destinat pentru discuțiile cetățenilor cu deputații, un spațiu cu activități interactive pentru copii și o zonă foto.

Vizitatorii sunt așteptați luni, 29 mai, între orele 13.00 și 17.00, fiind rugați să aibă un act de identitate.

Menționăm că astăzi Parlamentul Republicii Moldova împlinește 32 de ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.