VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

BNM a procurat de pe piața interbancară 51 de milioane de dolari în luna aprilie

În luna aprilie 2023, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 114%.

Banca Națională a Moldovei precizează că, în raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a majorat cu 5,1 milioane de dolari (+2,6%). Cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 5,4 milioane de dolari (+3,2%).

BNM a intervenit pe piața interbancară locală prin procurări nete în volum de 51 de milioane de dolari, notează IPN.

Tot în aprilie, leul moldovenesc s-a apreciat în valori medii cu 3,1% în raport cu dolarul SUA, până la 18,1046 USD/MDL, comparativ cu 18,6902 USD/MDL în luna martie.

„Luând în considerare evoluția pieței ca urmare a majorării tarifelor la resursele energetice, care se manifestă la nivel internațional și, respectiv, în Republica Moldova, precum și situația geopolitică, BNM monitorizează cu atenție evoluțiile și va interveni prin politica sa monetară pentru a crea condiții adecvate pe piața monetară, de credit și valutară”, se menționează într-un comunicat de presă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.