VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Emmanuel Macron: Moldova, ne vedem în curând!

Președintele Franței, Emmanuel Macron, își anunță vizita în Moldova la 1 iunie, la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene.

„Moldova, ne vedem în curând!” – este mesajul liderului francez pentru cetățenii moldoveni.

Potrivit lui Emmanuel Macron, în Moldova, liderii vor discuta despre energie, migrație, securitate, infrastructură, apărare, geopolitică, pentru că împart același continent.

„Acum un an am propus crearea Comunității Politice Europene deoarece sunt sigur că avem nevoie de acest forum pentru a aduna toți liderii ca să oferim un cadru nou continentului nostru, să decidem pentru noi înșine și să construim o Europă mai puternică și mai unită. La 1 iunie vom discuta toate aceste subiecte, vom avea întruniri foarte importante și sper că vom lua decizii importante pentru ziua de azi, dar și pentru viitorul nostru comun”, a spus președintele Franței, potrivit IPN.

Liderul european a adus mulțumiri președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru că a acceptat invitația de a organiza cel de-al doilea summit EPC în Republica Moldova. Găzduirea evenimentului fiind o reconfirmare a faptului că Moldova nu este singură și se bucură de susținerea partenerilor externi pentru a păstra libertatea și pacea în Moldova.

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.