VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ziua Europei și promovarea păcii, discutate de Maia Sandu cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski

Șefa statului a avut o discuție la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

„De Ziua Europei, o zi dedicată unității și păcii în întreaga Europă – pace pentru care Ucraina luptă curajos ca să o păstreze – am vorbit cu Președintele Zelenski. Am discutat despre următorii pași pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, despre cooperarea și securitatea regională”, a precizat președinta Maia Sandu. 

În cadrul discuției, șefa statului și-a confirmat participarea la Summitul pentru Pace în Ucraina, găzduit de Elveția în orașul Lucerna, în perioada 15-16 iunie 2024.

Discuții similare, liderul de la Kiev le-a avut aseară și cu președintele Cehiei, Petr Pavel.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.