VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În luna mai sunt anunțate două etape ale exercițiilor pentru rezerviști. Mobilizările au început deja în centrele militare teritoriale

Armata Națională anunță o nouă etapă pentru exercițiile cu participarea rezerviștilor. Aceștia au început deja să fie chemați la centrele militare teritoriale pentru perfectarea actelor și înmânarea ordinelor. Primele aplicații din această lună vor avea loc între 20 și 24 mai, după care urmează și a doua etapă ce va fi desfășurată între 27 și 31 mai.

Activitatea de instruire durează cinci zile. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere pe poligoane.

Planul pentru participarea rezerviștilor a fost anunțat de Ministerul Apărării la începutul lunii martie. Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și a Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Amintim, în 2023, rezerviștii au participat la exerciții organizate, la fel, în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.