VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski susține că Bucureștiul pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Anunțul a fost făcut după discuția cu Iohannis

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, după o discuție telefonică avută cu președintele României, Klaus Iohannis, că România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, se arată într-o postare a președintelui ucrainean pe platforma X. 

„Am vorbit cu Klaus Iohannis și am mulțumit României pentru sprijinul acordat, inclusiv pentru un nou pachet de ajutor militar care este în prezent în curs de pregătire”, a scris Volodimir Zelenski pe platforma X. 

Acesta a mai precizat că l-a informat pe președintele român despre situația actuală de pe frontul de luptă și despre nevoile fundamentale de apărare ale Ucrainei, „în special diferitele tipuri de sisteme de apărare aeriană”. 

Discuția telefonică dintre cei doi șefi de stat a fost anunțată și de președintele Klaus Iohannis, scrie Digi24.

 „Tocmai am avut o discuţie telefonică aprofundată cu preşedintele Volodimir Zelenski, cu accent pe sprijinul nostru continuu pentru Ucraina, priorităţile pentru viitorul Summit NATO şi consolidarea securităţii la Marea Neagră. Am transmis, de asemenea, angajamentul ţării noastre pentru Formula de Pace a Ucrainei”, a transmis Iohannis pe reţeaua X.

În timpul vizitei sale în SUA în luna mai, președintele Klaus Iohannis a spus că România ar putea lua în considerare trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina. O decizie în acest sens va fi luată într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au dat asigurări premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.