VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Majoritatea moldovenilor ar vota aderarea la UE. Fiecare al treilea vrea în NATO

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea R.Moldova la UE, 54% din moldoveni ar vota „pentru”. Datele se regăsesc în Barometrul Socio-Politic, prezentat de compania sociologică IMAS, transmite deschide.md.

Conform datelor prezentate, numărul celor care ar vota împotrivă este de doar 28%.

Cât privește Uniunea Economică Eurasiatică, doar 39% din moldoveni sunt interesați de aderarea la această structură controlată de Rusia.

Pentru Unirea cu România ar vota 38% din respondenți, iar pentru aderarea la blocul NATO – 31%.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-19 mai pe un eșantion de 1088 de respondenți din 89 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.