VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski și Navalnîi, în lista candidaților la Premiul Nobel pentru Pace

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și activistul rus Alexei Navalnîi se află în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace din acest an, deși șansele lor sunt incerte din cauza războiului actual din Ucraina, transmite presa română.

Dintre cei 351 de nominalizați, Zelenski și Navalnîi ar fi favoriți. Decizia  aparține Comitetului Nobel norvegian, format din cinci membri aleși de parlamentul norvegian.

Lista completă a candidaților rămâne secretă, dar printre numele dezvăluite se numără activista ecologistă Greta Thunberg, liderul opoziției ruse Vladimir Kara-Murza și protestatarul chinez Peng Lifa.

Laureatul nu primește doar o medalie și o diplomă, ci și 11 milioane de coroane suedeze (aproximativ 957.000 de euro).

Câștigătorul va fi anunțat oficial pe 6 octombrie, iar ceremonia este programată pentru 10 decembrie la Primăria din Oslo.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.