VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Efros: Acțiunile sau inacțiunile lui Vasiloi în cazul atacului de la aeroport nu au fost atât de grave pentru a fi demis

Ministrul de Interne, Adrian Efros, a declarat, în contextul gestionării atacului de la Aeroportul Chișinău din 30 iunie, că acțiunile sau inacțiunile lui Rosian Vasiloi nu au fost suficient de grave, pentru ca a acesta să fie demis. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8. 

„Eu am solicitat în anchete să fie proporțională pedeapsa cu vinovăția. În cadrul ambelor anchete s-a demonstrat vinovăția domnului Vasiloi până la mustrare aspră. Acum este procesul penal în care dumnealui este bănuit și merge cealaltă parte – procesuală și penală. Ceea ce a făcut sau nu a făcut domnul Vasiloi este relativ grav, dar nu suficient ca să fie demis. Până la șeful IGPF mai sunt și alți funcționari care au misiuni directe în a asigura securitatea și monitorizarea acelor procese care trebuiau să fie aplicate în cadrul punctului de trecere a frontierei”, a declarat Adrian Efros, citat de ziua.md.

Amintim că șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a acționat in judecată Ministerul de Interne, în cadrul căruia activează. Motivul ar fi dosarul penal intentat pe numele său, ca urmare a atacului de la Aeroport, din luna iunie, în urma căruia doi cetățeni au fost împușcați mortal. 

Potrivit cererii de chemare în judecată, Vasiloi nu este de acord cu acuzațiile care îi sunt aduse din partea comisiei de anchetă a MAI, care i-au aplicat o mustrare aspră în acest caz, fiind învinuit de neglijență în serviciu. Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că pe numele șefului Poliției de Frontieră a fost intentat un dosar penal.

La începutul acestei luni, ministrul de Interne a prezentat raportul comisiei de anchetă în cazul atacului de la aeroport. Adrian Efros a anunțat atunci că șeful IGPF a fost sancționat disciplinar cu mustrare aspră care va fi valabilă timp de nouă luni. În schimb, Igor Trofimov, secretar de stat la MAI, a plecat din funcție la două zile de la prezentarea concluziilor raportului, după ce comisia a constatat mai multe încălcări și lipsuri de implementare a politicilor în domeniul pe care acesta îl conduce și a solicitat Guvernului demisia acestuia.

Amintim că la data de 30 iunie, la Aeroportul Chişinău, în urma unui atac al unui cetăţean din Tadjikistan care a primit interdicție să intre în Republica Moldova, și-au pierdut viața două persoane – un poliţist de frontieră, de la care ucigașul a luat arma, şi un agent de pază. A fost nevoie de intervenţia forțelor speciale, iar în schimbul de focuri atacatorul a fost rănit şi a murit, după câteva zile, la spital.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.