VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Carburanții vor fi mai ieftini în weekend. ANRE: Experții și traderii internaționali, tot mai îngrijorați de evoluția prețului la motorină

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri maxime de referință valabile în perioada 30 septembrie-2 octombrie.

Potrivit ANRE, în weekend un litru de motorină va costa 24,65 lei per litru, cu 3 bani mai puțin decât azi, 29 septembrie, iar benzina cu cifra octanică A 95 va costa 26,38lei, fiind în scădere cu 17 bani.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în pofida prognozelor pesimiste pe fundalul reducerii producției de țiței de către Arabia Saudită şi Rusia, precum și interdicției Moscovei asupra exporturilor de motorină și benzină, săptămâna curentă (25.09.2023-01.10.2023) s-a caracterizat printr-o scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la carburanți.

Prin urmare, în perioada de referință, benzina COR 95 a înregistrat o ieftinire cu 0,52 lei/litru, iar motorina standard cu 0,18 lei/litru. Cu toate acestea, experții și traderii internaționali sunt tot mai îngrijorați de evoluția prețului la motorină, producția căreia nu ține pasul creșterii cererii sezoniere. În cadrul ultimei sesiuni bursiere, motorina a ajuns să fie comercializată cu 80 $/tona mai scump decât benzina”, precizează ANRE.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.